Relational Databases

Relational Databases

ACC 564 Quiz 4 – Strayer New

ACC 564 Week 9 Quiz 4 Chapters 4, 15, 16 and 17

Click On The Link Below to Order A+ Graded Material
usresearchwriters.com

Chapter 4   Relational Databases

1) Using a file-oriented approach to data and information, data is maintained in
A) a centralized database.
B) many interconnected files.
C) many separate files.
D) a decentralized database.
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 1
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

2) In a well-structured relational database,
A) every table must be related to at least one other table.
B) every table must be related to all other tables.
C) one table must be related to at least one other table.
D) one table must be related to all other tables.
Answer:
Page Ref: 96-98
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Reflective Thinking

3) File-oriented approaches create problems for organizations because of
A) multiple transaction files.
B) a lack of sophisticated file maintenance software.
C) multiple users.
D) multiple master files.
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 1
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic
Relational Databases
4) Which statement is true regarding file systems?
A) Transaction files are similar to ledgers in a manual AIS.
B) Multiple master files create problems with data consistency.
C) Transaction files are permanent.
D) Individual records are never deleted in a master file.
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 1
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

5) The ________ acts as an interface between the database and the various application programs.
A) data warehouse
B) database administrator
C) database management system
D) database system
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

6) The combination of the database, the DBMS, and the application programs that access the database through the DBMS is referred to as the
A) data warehouse.
B) database administrator.
C) database system.
D) database manager.
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

7) The person responsible for the database is the
A) data coordinator.
B) database administrator.
C) database manager.
D) database master.
Answer:
Page Ref: 88
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic
Relational Databases
8) All of the following are benefits of the database approach except:
A) Data integration and sharing
B) Decentralized management of data
C) Minimal data redundancy
D) Cross-functional analysis and reporting
Answer:
Page Ref: 89
Objective:  Learning Objective 1
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

9) The physical view of a database system refers to
A) how a user or programmer conceptually organizes and understands the data.
B) how the DBMS accesses data for a certain application program.
C) how and where the data are physically arranged and stored.
D) how master files store data values used by more than one application program.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 2
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

10) The ________ handles the link between the way data are physically stored and each user’s logical view of that data.
A) data warehouse
B) data dictionary
C) database management (DBMS) software
D) schema
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

11) The logical structure of a database is described by the
A) data dictionary.
B) schema.
C) database management system.
D) internal level.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

12) The schema that provides an organization-wide view of the entire database is known as the
A) external-level schema.
B) internal-level schema.
C) conceptual-level schema.
D) logical view of the database.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

13) A set of individual user views of the database is called the
A) conceptual-level schema.
B) internal-level schema.
C) external-level schema.
D) meta-schema.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

14) A low-level view of the database that describes how the data are actually stored and accessed is the
A) conceptual-level schema.
B) subschema.
C) internal-level schema.
D) external-level schema.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

Relational Databases

15) Record layouts, definitions, addresses, and indexes will be stored at the ________ level schema.
A) external
B) conceptual
C) internal
D) meta
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

16) The ________ contains information about the structure of the database.
A) data definition language
B) data dictionary
C) data warehouse
D) database management system
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

17) Which of the following would not be found in a data dictionary entry for a data item?
A) records containing a specific data item
B) physical location of the data
C) source of the data item
D) field type
Answer:
Page Ref: 93
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

18) The data dictionary usually is maintained
A) automatically by the DBMS.
B) by the database administrator.
C) by the database programmers.
D) by top management.
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

19) Reports produced using the data dictionary could include all of the following except a list of
A) programs where a data item is used.
B) synonyms for the data items in a particular file.
C) outputs where a data element is used.
D) the schemas included in a database.
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

20) Which statement below concerning the database management system (DBMS) is false?
A) The DBMS automatically creates application software for users, based on data dictionary parameters.
B) The DBMS automatically maintains the data dictionary.
C) Users’ requests for information are transmitted to the DBMS through application software.
D) The DBMS uses special languages to perform specific functions.
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Difficult
AACSB:  Analytic

21) Which would not generally be considered a data dictionary output report?
A) A list of cash balances in the organization’s bank accounts
B) A list of all programs in which a data element is used
C) A list of all synonyms for the data elements in a particular file
D) A list of all data elements used by a particular user
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

22) Creating an empty table in a relational database requires use of the ________, and populating that table requires the use of ________.
A) DDL; DML
B) DQL; SQL
C) DDL; DQL
D) DML; DDA
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

23) When the human resources manager wants to gather data about vacation and personal day usage by employees and by departments, the manager would use which language?
A) Data Query Language
B) Data Manipulation Language
C) Data Report Language
D) Data Definition Language
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

24) If a national sales tax were implemented, which language would be used to add a new field in the sales table to track the sales tax due?
A) Data Definition Language
B) Data Manipulation Language
C) Data Query Language
D) Data Update Language
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Analytic

25) The feature in many database systems that simplifies the creation of reports by allowing users to specify the data elements desired and the format of the output. is named the
A) report writer.
B) report generator.
C) report creator.
D) report printer.
Answer:
Page Ref: 92
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

26) The abstract representation of the contents of a database is called the
A) logical data model.
B) data dictionary.
C) physical view.
D) schema.
Answer:
Page Ref: 90
Objective:  Learning Objective 3
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

27) The problem of changes (or updates) to data values in a database being incorrectly recorded is known as
A) an update anomaly.
B) an insert anomaly.
C) a delete anomaly.
D) a memory anomaly.
Answer:
Page Ref: 94
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

28) The potential inconsistency that could occur when there are multiple occurrences of a specific data item in a database is called the
A) update anomaly.
B) insert anomaly.
C) inconsistency anomaly.
D) delete anomaly.
Answer:
Page Ref: 94
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

29) Inability to add new data to a database without violating the basic integrity of the database is referred to as the
A) update anomaly.
B) insert anomaly.
C) integrity anomaly.
D) delete anomaly.
Answer:
Page Ref: 94
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic

30) A relational database in which customer data is not maintained independently of sales invoice data will most likely result in
A) an update anomaly.
B) an insert anomaly.
C) a delete anomaly.
D) an integrity anomaly.
Answer:
Page Ref: 94
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Moderate
AACSB:  Reflective Thinking
Relational Databases
31) The problem of losing desired information from a database when an unwanted record is purged from the database is referred to as the ________ anomaly.
A) purge
B) erase
C) delete
D) integrity
Answer:
Page Ref: 94
Objective:  Learning Objective 4
Difficulty :  Easy
AACSB:  Analytic